Biroul executiv

Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012

Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com

23 noiembrie 2011

Ore de limba germana extracurriculare



Limba Germana este considerata azi una dintre limbile majore, fiind o limba internationala.
Avand in vedere faptul ca aceasta limba nu se preda in cadrul liceului nostru si sunt multi elevi dornici de a invata limba germana, Asociatia Consiliului Elevilor din Colegiul National ,,Horea, Closca si Crisan’’ din Alba Iulia a luat initiativa de a introduce un curs de germana extracurricular.
Acest curs va fi oferit elevilor dornici de a invata limba germana, care se afla la un nivel de incepatori, ei urmand sa acumuleze cunostinte in ceea ce priveste limba la finalizarea cursurilor,
Acest curs are loc in fiecare marti si miercuri intre orele 14.00- 15.00, in sala 30 (clasa a XI-a B) si respective sala 31(amfiteatru) si este oferit de catre trei elevi ai colegiului, vorbitori de limba germana, ei fiind:
Goada Dragos- clasa a XI-a B
Bogdan Alexandra- clasa a XI-a B
Tulbure Roxana Andreea- clasa a XII-a B
In urma acestor cursuri elevii vor avea capacitatea de a vorbi, de a scrie si de a intelege limba germana la un anumit nivel. O data la 4 saptamani elevii vor fi testati pentru aprofundarea cursurilor din cadrul orelor de pana atunci. Aceste cursuri se vor tine pe parcursul anului scolar 2011-2012 la sfarsitul anului elevii urmand sa primeasca un examen asemenea atestatului de limba germana pentru a vedea la ce nivel se afla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SCURT ISTORIC

La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.

DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?

Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.