Biroul executiv

Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012

Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com

23 noiembrie 2011

Actiune de voluntariat



Campanie de mediu realizata de Primarie in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec si Consiliul Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan” Alba Iulia
Intre orele 10.00 – 15.00, locuitorii din Municipiul Alba Iulia s-au debarasa de deseurile de echipamente electrice si electronice, in cadru organizat, in punctele de colectare special amenajate pentru colectare. De altfel, acestea sunt deschise si pentru cetatenii din localitatile invecinate, dornici de a scapa de aparatura veche sau defecta. Astfel, tot ce trebuie sa faca este sa aduca deseurile in urmatoarele locatii:

1. Parcul din Cetate - zona pasaj
2. In fata Cinematografului Dacia
3. In fata Stadionului Cetate
4. Centru - in fata Magazinului Unirea
5. Zona Ampoi 3
6. Zona Gara - langa Sala Traiana

La fiecare locatie au fost prezenti 2 voluntari pentru a completa biletele de tombola si  a trece pe inventar deseurile aduse de catre locuitori.
In cazul unor obiecte mari sau grele pe care cetatenii au dorit sa le incredinteze centrelor de colectare, acestea au putut fi preluate gratuit de la domiciliu.
Toti deponentii au fost inscrisi automat la o tombola, unde puteau castiga unul dintre urmatoarele premii: 5 aspiratoare, 10 cuptoare cu microunde si 10 roboti de bucatarie, oferite de partenerii Candy si Philips. Tragerea la sorti s-a efectuat sambata, 19 noiembrie, de la ora 17.00, la Primaria Alba Iulia. Voluntarii au fost premiati fiecare cu un tricou pe care este inscriptionat “Locul deseurilor nu este acasa!”,un rucsac si rechizite reciclabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SCURT ISTORIC

La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.

DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?

Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.