Biroul executiv

Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012

Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com

19 noiembrie 2009

YouthBank Alba



Fundatia Comunitara Alba te provoaca sa faci parte din echipa YouthBank Alba!

In perioada 17 – 25 Noiembrie 2009, Fundatia Comunitara Alba iti da posibilitatea sa faci parte din prima echipa YouthBank Alba, echipa care va crea si va administra un fond special destinat liceenilor din Alba Iulia. Programul YouthBank da sansa de 4 ani de zile liceenilor din Cluj-Napoca sa se implice in comunitatea lor, sa isi dezvolte abilitati de comunicare, negociere, manageriale, incurajand totodata munca in echipa si filantropia. YouthBank Cluj a fost o initiativa unica in Romania, incepand cu anul scolar 2006-2007, iar din aceasta toamna programul se extinde in alte 5 orase din tara: Alba Iulia, Bucuresti, Constanta, Odorheiu Secuiesc, Timisoara.

Ceea ce isi propune programul si in Alba Iulia este sa duca mai departe principiile promovate si si sa dea sansa liceenilor sa demonstreze ca pot sa isi depaseasca propriile limite si in acelasi timp sa isi descopere si sa isi dezvolte abilitatile personale.

YouthBank Alba provoaca liceenii sa invate sa lucreze in echipa, pentru ei insisi, pentru colegii lor, pentru ceilalti si pentru comunitatea din care fac parte. YouthBank le ofera cadrul necesar pentru a invata sa primeasca si sa dea inapoi prin abilitatile lor si prin dorinta de a face o schimbare acolo unde ei cred ca lucrurile pot fi facute mai bine.

Ce trebuie sa faci ca membru YouthBank Alba?

Sa creezi impreuna cu colegii tai un fond (in perioada decembrie 2009 – februarie 2010) din care mai apoi sa finantati proiecte gandite si implementate tot de catre liceeni, iar pentru ca rezultatele vostre sa fie maxime, veti beneficia de traininguri si de consultanta, dar si de sprijinul mai multor institutii locale.

Iata de ce merita sa faci parte din echipa YouthBank:

“Intrarea mea in YouthBank a coincis cu inceputul unei noi perioade din viata mea - liceul. Eram o boboaca timida cand am decis sa trimit o aplicatie pentru un program despre care nu stiam nimic, dar asupra caruia aveam o presimtire ca ma va pune la incercare din prima clipa. Asa a si fost. Mi-am dorit sa imi dovedesc mie in primul rand ca atunci cand crezi in ceva poti sa faci o schimbare, si ca atunci cand nu esti singur, ci alaturi de alti oameni cu aceeasi dorinta, cu aceeasi determinare si cu o ambitie incredibila, poti sa muti muntii din loc. Lucru care s-a si intamplat. In YouthBank, am cazut de multe ori si de fiecare data m-am ridicat mai puternica, in YB am crescut, m-am maturizat, mi-am descoperit abilitati de a caror existenta nu aveam nici cea mai mica idee, in YB am cunoscut oameni care mi-au schimbat viata, am invatat sa am incredere in mine. Pentru mine, personal, faptul ca inca sunt in YB dupa 3 ani de implicare, acum, in ultimul an de liceu, nu este decat o recunoastere a ceea ce am avut ocazia sa invat de cand sunt in YB. Si pentru ca m-a ajutat sa ma transform intr-un om responsabil, cu principii, capabil sa faca fata oricaror probleme si exigent cu sine insusi, ii voi fi intotdeauna mai mult decat recunoscatoare.” Ioana Stupariu, membru fondator YouthBank, generatia 2006-2010

Daca vrei sa faci parte din echipa YouthBank, trimite la adresa alba@youthbankromania.ro CV-ul si o scrisoare de intentie in care sa raspunzi la intrebarile

Ce ai schimba in jurul tau?

De ce crezi ca TU poti fi un agent al schimbarii?

Data limita de primire a aplicatiilor este 25 Noiembrie 2009.

Calendarul procesului de selectie:

25 Noiembrie 2009 – Data limita pana la care se pot trimite CV-ul si scrisoarea de motivare a celor care vor sa devina membri ai echipei YouthBank Alba

26 Noiembrie 2009 – Candidatii vor fi contactati telefonic pentru a li se comunica ora/ziua interviului individual

26 Noiembrie 2009 – Sesiune de prezentare a programului YouthBank Alba, la care vor participa toti candidatii

27-28 Noiembrie 2009 – Interviuri: fiecare candidat va participa la un interviu individual

29 Noiembrie 2009 – Se va face selectia membrilor echipei YouthBank Alba

30 Noiembrie 2009 – Va fi anuntata lista candidatilor selectati

Dupa ce echipa YouthBank Alba va fi in formula completa, urmeaza o perioada de introducere a membrilor in principiile si mecanismul de functionare a programului YouthBank. Astfel in 5-6 Decembrie 2009 va avea loc tabara nationala YouthBank. Aceasta are ca scop familiarizarea echipei cu principiile YouthBank, strategia si viziunea acestui program, si creeaza contextul ideal pentru ca membrii noi sa inteleaga care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa ii faca. Tot in aceasta tabara, echipa va decide si care sunt mecanismele prin care vor mobiliza din comunitatea locala resursele necesare pentru a crea fondul YouthBank Alba.

Persoana de contact:

Andrei Bregar

Telefon: 0723.231.561

Email: alba@youthbankromania.ro

Multa bafta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SCURT ISTORIC

La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.

DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?

Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.