Drag prieten, da-mi voie sa te-ntreb: vrei sa ratezi si a doua luna de inscrieri la LicArt, cel mai mare concurs din Romania????Nu vrei sa te alaturi celor peste 1050 de liceeni din intreaga tara care s-au inscris deja?
Mai sunt cateva zile in care poti inscrie pentru noiembrie cate o creatie la cele doua sectiuni online - poezie si fotografie (alb-negru, portret, diverse). Sigur, perioada de inscrieri dureaza pana in martie dar... cu cat inscrii mai multe creatii, cu atat iti cresc sansele de a te numara printre nominalizatii care vor fi invitati la Bucuresti, la Marea Finala!
Asa ca, intra acum pe www.licart.ro, fa-ti cont, introducandu- ti datele personale conform modelului (te rog sa-l studiezi cu atentie, completarea gresita putand duce la descalificare) , si inscrie-ti creatiile (doar cate una pentru fiecare sectiune/categorie aleasa).
Inscrie-ti creatiile si una, doua sau toate pot fi desemnate semifinalistele lunii noiembrie! Ceea ce-ti va da dreptul sa inscrii in decembrie si mai multe creatii!
Si, daca tot esti pe net, intra in contul tau de Facebook (sau fa-ti unul) si devino fan al LicArt. Astfel, vei fi informat in timp real despre noutatile concursului. Pagina LicArt este: http://www.facebook .com/pages/ LicArt/176031996 510
Nu uita, citeste biiiineeee regulamentul inainte de a-ti face cont!!!
Te-astept pe www.licart.ro
Biroul executiv
Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012
Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
SCURT ISTORIC
La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.
DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?
Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu