Biroul executiv

Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012

Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com

8 martie 2009

Roadele muncii se culeg


Cu totii ne bucuram atunci cand vedem ca o persoana se implica intr-un domeniu sau altul. Daca anul trecut Tudor Ponoran a primit titlul de "Presedinte de Onoare", de aceasta data a fost randul lui Laurentiu Stehan sa culeaga roadele implicarii sale in activitatile Consiliului Elevilor si sa primeasca titlul de " Membru de Onoare".Acesta a primit premiul in cadrul Balului Primaverii. Sper ca fiecare sa incerce sa ia exemplu de la cei doi si sa se implice cat mai mult in activitatile C.E.. Inca o data, felicitari lui Laurentiu.

5 comentarii:

  1. Felicitari Laurentiu!!! Acum chiar cred ca "what you give, you get back", si toata lumea stie ca meritai cu varf si indesat diploma asta... Congrats' inca o data ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc enorm pentru tot ! Vreau doar sa spun ca voi toti ar trebui sa luati diploma pt ca fara Consiliu si membrii lui nici eu nu puteam sa fac nimic, am facut doar ce a fost de datoria mea sa fac si ce am crezut ca pot realiza ! Va multumesc tuturor din suflet ! ( mam emotionat si sunt tot rosu acuma :)) )

    RăspundețiȘtergere
  3. Saracu Laurentiu so udat tot pe scena cand o vazut medalia:))...
    Felicitari!...bucura-te ca esti in lista cu membri de onoare al Consiliului Elevilor:)

    RăspundețiȘtergere
  4. He he bravo mai!Am facut amandoi o echipa minunata impreuna cu toti ceilalti care au facut posibila functionarea CE HCC.Imi este dor de acest liceu, dar viata merge inainte si ti se astern in fata alte covoare pe care trebuie sa calci...Si cum spune SENECA..,,Inveti, invatand pe altii,,- asta am facut impreuna pentru noi si pentru colegii nostrii.Felicitari tuturor si sper din toata inima sa nu va lasati batuti, sa transmiteti mai departe ,,arta de a conduce,, CE HCC.Chiar daca implicarea para infirma la inceput cu stradanie, suflet si interes SE POATE!Asta am facut eu cu Dragos Mihai, Georgiana Mihaila,Andrei Negrescu, Laurentiu Stehan, si altii!!!Bafta si sa ne vedem cu bine intr-un viitor plin de succese!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare baieti ;). Era timpul sa fie rasplatiti cei care se implica. Felicitari Laurentiu, felicitari si Tudor!

    RăspundețiȘtergere

SCURT ISTORIC

La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.

DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?

Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.