Biroul executiv

Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012

Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com

29 martie 2009

"O punte intre generatii"

"Omul cel mai fericit este acela care ii face fericiti pe cat mai multi oameni"(Denis Diderot)
Pe fondul crizei financiare care incepe sa isi spuna cuvantul, dar si a faptului ca targurile gastronomice sunt interzise incepand cu acest an, Consiliul Elevilor initiaza o altfel de campanie umanitara in preajma sarbatorilor pascale. Prin intermediul acestei campanii, denumita sugestiv "O punte intre generatii", se doreste a le darui putina atentie, un zambet si o vorba buna persoanelor de varsta a treia. Va asteptam si pe voi sa participati la aceasta campanie, care doreste sa demonstreze ca uneori o vorba buna conteaza mai mult decat un bun material. Aratati ca va pasa de cei care ar fi putut sa fie chiar bunicii vostrii!!!
ORGANIZATI STRANGERI DE FONDURI IN CLASELE VOASTRE PENTRU A PUTEA LE PUTEA DARUI O MICA ATENTIE.
In urmatoarea saptamana 40 de elevi ne vom deplasa la Caminul pentru persoane varstnice si impartiti in 4 ateliere vom face cateva activitati.
Atelierele vor fi:

* JOCURI (TABLE, ŞAH, CĂRŢI)
* DANS
* PICTURĂ
* CUSUT / CROŞETAT

Finalitatea proiectului

Un grup de 30 de persoane s-au deplasat in data de 10 aprilie la caminul pentru persoane varstnice din Alba Iulia (zona Schit), iar pe parcursul a aproape 2 ore au desfasurat activitati cu varstnicii. In urma acestei actiuni, pe langa bucuria transmisa „bunicilor”, au rezultat si lucrari ale celor care au facut parte din grupul de pictura si desen. Dorinta, atat a noastra, cat si a varstnicilor este de a mai repeta actiunea in viitor.




















































3 comentarii:

SCURT ISTORIC

La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.

DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?

Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.