Biroul executiv

Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012

Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com

24 martie 2010

Inscrie-te la 2010 Shakespeare School Essay Competition si pleci in Anglia!

Manifesta-ti creativitatea si originalitatea intr-un eseu in limba engleza si vei avea sansa sa petreci 2 saptamani de neuitat la o scoala de vara de limba engleza in Anglia!

2010 Shakespeare School Essay Competition aduce marilor castigatori premii atragatoare constand in: scoli de vara de limba engleza de 2 saptamani in Anglia (la Oxford-oferita de Mirunette International Education, la Cambridge- oferita de Studio Cambridge, la Tenbury Wells- St. Michael’s College), dar si cursuri intensive de vara in Bucuresti oferite de Shakespeare School.

Alaturi de acestea, vor fi oferite carti in limba engleza si dictionare de catre sponsorii nostri: reteaua de magazine Diverta si Fischer International.

Scolile de vara de limba engleza in Anglia oferite ca premii includ: 20 lectii/saptamana de cursuri de limba engleza, 14 nopti cazare si pensiune completa in campus, program zilnic de activitati recreative si sportive, excursii de o zi si de jumatate de zi (la Londra, Bath, Manchester, Stonehenge, etc), certificat de absolvire curs. Premiantii au astfel oportunitatea de a-si perfectiona engleza la EA acasa, intr-un mediu multinational, alaturi de tineri din toata lumea!

De asemenea, toti participantii vor primi diplome de participare, iar premiantii vor dobandi si un Essay Award Certificate, pe care vor aparea logo-urile partenerilor media si a sponsorilor. Toate eseurile premiate vor fi postate si pe blog-ul Shakespeare School.

Profesorii de limba engleza care vor trimite minim 10 participanti la 2010 Shakespeare School Essay Competition, vor primi un “Certificate of Merit” din partea centrului nostru.

Concursul de eseuri se organizeaza pentru 2 grupe de varsta: 11-14 ani, respectiv 15-19 ani. Temele sunt incitante, adecvate varstei: pentru cei mai mici, “Imagineaza-ti o calatorie de o zi in lumea eroului tau preferat!“, iar pentru cei mai mari “Rolul si viitorul site-urilor de social networking hi5 si Facebook“.

Termen limita: Toate eseurile trebuie sa fie trimise pana la data de 5 Mai 2010, prin completarea formularului online.

Insa mai multe detalii despre fiecare dintre cele 2 concursuri in parte (11-14 ani si 15-19 ani), veti afla in posturi urmatoare! Va invitam sa va inscrieti la 2010 Shakespeare School Essay Competition in numar cat mai mare…caci va asteapta o “valiza” de premii!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

SCURT ISTORIC

La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.

DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?

Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.