Biroul executiv

Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012

Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com

23 septembrie 2011

Workshop-ul "Everything about Cambridge exams: FCE and CAE"

Centre for Exam Excellence, divizie a Shakespeare School specializata in cursuri pentru examene internationale, in colaborare cu Cambridge ESOL organizeaza pentru liceeni workshop-ul "Everything about Cambridge exams: FCE and CAE".
Vrei sa afli tot ce trebuie sa stii despre examenele Cambridge si despre evaluarea celor 4 deprinderi lingvistice? Esti curios sa afli unde este recunoscut certificatul si la ce iti poate fi de ajutor?

Afla mai multe despre:

- Ce inseamna Cambridge ESOL?

- De ce sa alegem examenul Cambridge?

- Structura examenelor Cambridge

- Care sunt avantajele unui certificat FCE si/sau CAE?

- Cambridge Advanced - tot ce ai nevoie pentru studii si cariera de succes
.

Cui se adreseaza?
Daca esti elev de liceu cu un nivel de engleza intermediar-avansat si doresti:
- sa iti echivalezi proba de competenta lingvistica din cadrul Bacalaureatului
- sa studiezi in afara tarii
si/sau
- sa cunosti mai multe detalii despre formatul examenelor Cambridge
atunci workshop-ul "Everything about Cambridge exams: FCE and CAE" ti se adreseaza!
Cand si unde va avea loc?
Sambata, 24 septembrie, intervalul 11,00-12,00
Locatie:
Sediul Dorobanti din Str. Tokio, nr. 9, sector 1, Bucuresti (zona Dorobanti -Piata Victoriei)
BONUS: La final, un profesor de la Centre For Exam Excellence te poate ajuta sa afli la ce nivel te situezi! Toti participantii pot sustine GRATUIT un test de evaluare a cunostintelor de limba engleza (un test grila de 30 minute), in urma caruia vor primi un feedback!

Participarea la prezentare este GRATUITA, iar la final elevilor participanti li se vor oferi brosuri cu informatii utile despre examenul Cambridge!

Cum ma pot inscrie?Numarul de locuri disponibile la "Everything about Cambridge exams: FCE and CAE" este limitat (circa 30 de participanti).
Rezerva-ti locul chiar ACUM pentru 24 septembrie printr-un e-mail la examene@shakespeare-school.ro, avand la subiect "Inscriere workshop Cambridge", incluzand si datele tale de contact: nume, scoala, nr. de telefon.

Te asteptam cu drag la workshop-ul "Everything about Cambridge exams: FCE and CAE"!

Pe curand,

Marilena Lemnaru
Office Manager

Mobil: 0755.132.228
E-mail: shakespeare@clicknet.ro
Website: www.shakespeare-school.ro
Blog: http://blog.shakespeare-school.ro
Facebook: www.facebook.com/shakespeareschool

SCURT ISTORIC

La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.

DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?

Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.