Biroul executiv

Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012

Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com

28 februarie 2011

1 Martie

Cu ocazia zilei de 1 Martie Consiliul Elevilor al Colegiului National HCC organizeaza competitia de Confectionat Martisoare.Concursul consta in conefectionarea manuala a unui martisor urias impreuna cu colegii tai sau cu intreaga clasa.Un juriu va evalua lucrarile fiecarui grup si va premia cele mai mari,frumoase si interesante martisoare.




Succes tuturor !

EDIT: Maine va avea loc si un concurs de Karaoke in sala multimedia de la ora 2 cu ocazia zilelor liceului.Asteptam cat mai multi participanti dar si spectatori.
EDIT(dupa concurs):Desi cu un numar destul de restrans de participanti si spectatori evenimentul a reusit sa creeze o atmosfera placuta si relaxanta.
La finalul concursului juriul a acordat premiile la cele doua categorii :
         Cea mai buna voce                 Impresia artistica

                                       Locul I:Pastiu Giorgia            Locul I:Pastiu Giorgia
                                       Locul II:Ratcu Diana              Locul II:Ratcu Diana
                                       Locul III:Vlad Maria                Locul III:Dan Ileana



13 februarie 2011

Balul Balurilor

Dupa cum probabil multi deja stiti, vineri va avea loc Balul Balurilor, pentru necunoscatori ar putea fi numit "un Bal al Bobocilor la nivel judetean".La eveniment vor participa 18 perechi din tot judetul Alba.Anul acesta, liceul nostru are onoarea de a fi principalul organizator al acestui eveniment.
Cat despre bilete, anul acesta vor fi doua tipuri de bilete: bilete pentru spectacolul de la Casa de Cultura a Sindicatelor(10 lei) si bilete pentru after party-ul din Allegria(10 lei).Acestea vor fi distribuite in mod egal pe clase incepand de luni.Datorita numarului mare de licee implicate numarul biletelor este destul de mic asa ca doar cativa norocosi vor putea participa la eveniment.

10 februarie 2011

24 Ianuarie 1859

Luni, in jurul orei 11:00 in holul central al liceului nostru s-au sarbatorit 152 de ani de la Unirea Tarii Romanesti cu Moldova la 24 ianuari 1859.Din eveniment nu puteau lipsi cantecele populare romanesti pe care elevii colegiului, imbracati bineinteles in costum popular au incins o hora si mai apoi au cantat cantece patriotice.

Manifestarea a fost un real succes si asteptam in continuare evenimente asemanatoare.



 Infaptuitorul Unirii de la 1859


SCURT ISTORIC

La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.

DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?

Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.