Termen limita: 2009-06-30
Scopul Fundatiei Heinz-Schwarzkopf este de a sprijini dezvoltarea tinerilor astfel incat sa aiba o constiinta politica, sa fie personalitati responsabile si sa sprijine procesul european.
Heinz-Schwarzkopf-Foundation Young Europe a fost fondata in 1971 la Hamburg. Fundatia are un birou la Berlin de unde coordoneaza activitatile sale in tarile din Europa de Est.
Premiul Tanarul European al Anului
Incepand cu 1991, Fundatia sprijina Parlamentul European al Tinerilor (PET). Obiectivul PET este de a promova dimensiunea europeana in educatie si de a permite tinerilor intre 16-22 ani sa participe la o experienta practica si pozitiva. Pentru mai multe informatii vizitati: http://www.heinz-schwarzkopf-stiftung.de/?area=9.
In fiecare an, Fundatia acorda, in cooperare cu Parlamentul European al Tinerilor, premiul "Tanarul european al anului". Cu aceasta ocazie, este nominalizat un tanar intre 18-28 ani care s-a dedicat in mod special comunicarii si integrarii europene. Premiul, care se ridica la suma de 5.000 Euro, va fi folosit pentru a finanta un stagiu de practica de sase luni pe langa un membru al Parlamentului European sau in cadrul unei alte institutii europene. Este posibil, de asemenea, ca premiul sa fie folosit la finantarea unui proiect de integrare europeana.
Termenul limita pentru inscrieri este 30 iunie 2009.
Burse de calatorie
In fiecare an, Fundatia acorda 20-30 de burse de calatorie pentru tineri (550 Euro). Aceste burse permit tinerilor sa descopere o tara si sa participe la discutii pe probleme sociale si politice in tara gazda. Bursierii trebuie sa prezinte un raport final privind calatoria lor si experientele traite. Fundatia organizeaza in fiecare an un concurs prin care sunt premiate cele mai bune rapoarte de calatorie.
Candidatii nerezidenti in Germania pot primi o bursa de calatorie doar pentru Germania si trebuie sa aiba cunostinte de limba germana.
Termenul limita pentru bursele de calatorie este 15 septembrie in fiecare an. Aplicatiile trebuie sa ajunga la sediul Fundatiei cu aproximativ opt saptamani inainte de inceperea calatoriei.
Formularele sunt in limba germana. Pentru Premiul "Tanarul european al anului" puteti contacta, de asemenea, si Parlamentul European al Tinerilor din tara de origine. Lista de adrese poate fi descarcata la: http://www.eypej.org/?go=5&goS=2
Biroul executiv
Biroul de coordonare al Consiliului Elevilor al Colegiului National “Horea,Closca si Crisan”
Anul scolar 2011 - 2012
Presedinte:Irina Mihu X D Tel. 0751151919 e-mail: mihu.irina@yahoo.com
Vicepresedinte: Roxana Ionela Popa X B e-mail: r.ella04@yahoo.com
Dragos Goada XI B e-mail: dragosgoada@yahoo.com
Secretar:Diana Dascaloiu e-mail: diana_dask94@yahoo.com
6 iunie 2009
BYE BYE SCHOOOOOOOOOL
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
SCURT ISTORIC
La nivelul Uniunii Europene organizația reprezentativă a elevilor este Uniunea Europeană a Consiliilor Elevilor – OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions). Dezvoltarea acestui organism a fost una firească, iniţiativa a apărut la nivelurile de jos, iar pe parcurs a cuprins şi formele superioare de organizare, ajungând în anul 1975 să aibă structuri la nivelul Uniunii Europene. Apariţia OBESSU a fost un răspuns la o nevoie a elevilor de a studia într-un cadru democratic.
Consiliul Naţional al Elevilor din Romania a fost înfiinţat în baza OMECT nr. 2782/2007. În ciuda faptului că nu aveau o bază legală, Consilii ale Elevilor au funcţionat încă din anul 1992. Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de învățământ preuniversitar din 2005 emis de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prevede constituirea Consiliului Elevilor în fiecare unitate de învăţământ de stat şi particular. Astfel, există cadrul legal, respectiv obligativitatea, constituirii acestor Consilii ale Elevilor.
In primul rand s-a scris Regulamentul de Organizare si Functionare al CE,care prevede ca si structura de conducere CE – Biroul Coordonator al Consiliului Elevilor (BCCE). Acest birou este format din : Presedinte,vicepresedinte si secretar.
DE CE ESTE NEVOIE SĂ EXISTE UN CONSILIU AL ELEVILOR?
Nevoia existenţei unui Consiliu al Elevilor vine în primul rând din nevoia elevilor de a-şi exprima opiniile şi de a-şi pune în aplicare ideile. Elevii au nevoie de o structură în care să se poată manifesta independent, pe care să o administreze şi organizeze, cadru de învățare și maturizare. Această structură îi ajută pe elevi să înţeleagă mai bine societatea în care trăiesc oferindu-le experienţa necesară pentru a începe o viaţă pe propriile puteri.
Inițierea și dezvoltarea unor astfel de consilii apropie învățământul românesc de norme ale învățământului din Uniunea Europeană.
De asemenea, în contextul noii Legi a Educației Naționale în care elevii sunt poziționați în centrul demersului educațional, ca beneficiari primari, este firesc ca ei sa fie consultați în legătură cu deciziile ce influențează mediul școlar.